CO V ACAPULCU OCHUTNAT
Ceviche
Ceviche je pokrm z ryb, oblíbený v přímořských oblastech Jižní a Střední Ameriky. Připravuje se z více druhů syrového rybího masa (např. žralok či tuňák), které se nakrájí na malé kousky a nechá marinovat několik hodin v citronové nebo limetkové šťávě a pak se smíchá s nakrájenou cibulí, chilli papričkami a dalšími ingrediencemi.
Pozole
Pozole je tradiční mexická polévka nebo guláš vyráběný z kukuřice hominy a masa (nejčastěji vepřového) a lze dochutit a ozdobit nakrájeným salátem, chilli papričkami, cibulí, česnekem, ředkvičkami, avokádem, salsou nebo limetkami. Pozole je oblíbené celoročně po celém Mexiku a existují i různé varianty jako například Pozole Rojo, Pozole Blanco či Pozole Verde.
Relleno de Puerco Guerrerense
Tento pokrm potěší všechny milovníky vepřové pečeně.
Pescado a la Talla
Ten kdo upřednostňuje spíše rybí maso, přijde si jistě na své u zdejší speciality Pescado a la Talla. Je to kulinářská specialita mexického pobřeží, oblíbená zejména ve státech jako Guerrero nebo Nayarit.
K přípravě tohoto pokrmu se nejčastěji používá kanic červený nebo mořský okoun, i když je možné připravit i jiné ryby. Ryba se potře chilli omáčkou a griluje na uhlí.
Acapulco
Večer si v Acapulcu můžete zpestřit také koktejlem Acapulco, který se připravuje z bílého rumu, tequily, grapefruitové šťávy a ananasového džusu.
Margarita
Pokud dáváte spíše přednost klasice, kterou světoznámá Margarita jistě je, pak rozhodně nešlápnete vedle. Kde jinde by tento symbol Mexika chutnal lépe, než právě v Mexiku. Tato kombinace tequily, triple sec a limetkové šťávy podávaná se solí na okraji sklenice vás jistě dostane!
Všechny poklady mexické kuchyně naleznete v restauraci Bella Vista, kde jako bonus ještě získáte úchvatný výhled na Acapulco. Budete si zde připadat jako hollywoodská hvězda za „starých dobrých hollywoodských časů“. Nahlédněte do jídelního lístku