Vánoční stromek na vánočních trzích v Praze.

Nejkrásnější vánoční trhy v Evropě

Sváteční období v Evropě je synonymem okouzlujících vánočních trhů, které promění historická centra měst na kouzelné země zázraků. Každý trh se může pochlubit jedinečnými tradicemi, místními řemesly a množstvím sváteční nálady. Vydejme se na cestu za poznáním některých z nejkrásnějších evropských vánočních trhů, které uchvátí návštěvníky svým šarmem a svátečním duchem.)

Autor: Pavel Fellner

01.12.2023

Čti více
Vánoční výzdoba domků ve městě Colmar.
Vánoční výzdoba domků ve městě Colmar.

Praha, Česká republika

Termíny: od 2. prosince 2023 do 6. ledna 2024

Lokalita: Staroměstské a Václavské náměstí

Proč ho navštívit: Neexistuje snad žádný průvodce vánočními trhy, který by nedoporučoval Prahu. Vánoční trhy v Praze jsou legendární a podobnou magickou atmosféru zažijete jen málokde. Pražské vánoční trhy se odehrávají na pozadí středověké architektury. Návštěvníci si mohou prohlédnout stánky s českým sklem, ručně vyráběnými řemeslnými výrobky a dopřát si tradiční české speciality. Svařené víno nebo jiné speciality, a to vše v nádherné atmosférické Praze. Oslnivý vánoční stromek na Staroměstském náměstí je středobodem svátečních oslav.

Vánoční trhy v Praze.
Vánoční trhy v Praze.

Bratislava, Slovensko

Termíny: 23. listopad - 31. prosinec

Místo: Hlavní náměstí a Hviezdoslavovo náměstí.

Proč ho navštívit: Bratislavské vánoční trhy se letos dostaly na 8. místo žebříčku nejkrásnějších vánočních trhů podle Newyork Times a předběhly dokonce i nedalekou Vídeň. Poprvé je budete moci navštívit i mezi svátky, kdy se všichni rádi setkáváme s přáteli a rodinou a trhy s vánoční atmosférou jsou přesně to, co zde mezi svátky chybělo. Bratislavské trhy vyzařují srdečnou a útulnou atmosféru. Každý rok se trhovci posouvají svou kvalitou nejen v nabízených jídlech, ale i vánočními drobnostmi, kterými můžete potěšit své blízké. Ať už jsou to ručně vyrobené dřevěné vánoční ozdoby, medové výrobky nebo třeba originální hrnek s designem nedávno otevřené ikonické lékárny Salvator. Za zmínku určitě stojí i bohatý program, playlist oblíbených vánočních písní známých osobností nebo i stále se zvyšující udržitelnost trhů.

Vánoční trhy v Bratislavě.
Vánoční trhy v Bratislavě.

Vídeň, Rakousko

Termíny: od 11. listopadu 2023 do 4. ledna 2024

Místo: Rathausplatz a palác Belvedere

Proč ho navštívit: Vídeňské vánoční trhy jsou známé svou císařskou elegancí. Trh Rathausplatz před radnicí je zimní krajinou zázraků s kluzištěm a slavnostní výzdobou. Návštěvníci zde mohou najít dřevěné hračky, navštívit klasické koncerty a ochutnat vídeňské pečivo, pečené kaštany nebo si pochutnat na svařeném víně z tradičního šálku. Vídeň má svoji atmosféru, a pokud jste ještě nenavštívili její Vánoční trhy, určitě si je nenechte ujít.

Vánoční trhy ve Vídni.
Vánoční trhy ve Vídni.

Salcburk, Rakousko

Termíny: 23. listopadu 2023 do 1. ledna 2024

Místo: Katedrála a náměstí Residenzplatz

Proč ho navštívit: Vánoční trh v Salcburku, který se nachází v rodišti Mozarta, ožívá jako z pohádky. Návštěvníci mohou prozkoumat tradiční řemeslné výrobky, místní pochoutky a účastnit se sborových koncertů. Tržní stánky zde vypadají podobně jako v době, kdy byly poprvé postaveny v 15. století. Důraz je kladen na kvalitu, nikoli kvantitu, proto se nemusíte bát, že trh nebude výjimečný. Jedinečné kouzlo trhu spočívá hlavně v jeho historickém prostředí a okouzlující atmosféře okolní alpské scenérie.

Vánoční trhy v Salcburku.
Vánoční trhy v Salcburku.

Kolín nad Rýnem, Německo

Termín: 23. listopadu až 23. prosince 2023

Místo: Kolín nad Rýnem má několik vánočních trhů, z nichž největší je v centru města pod katedrálou.

Proč ho navštívit: Největší trh v Kolíně nad Rýnem se odehrává na pozadí ikonické kolínské katedrály. Návštěvníci se mohou těšit na více než 160 slavnostně vyzdobených stánků, které nabízejí řemesla, dárky a sezónní pochoutky. Nikolausdorf (vesnice svatého Mikuláše) je zaměřena na děti a vypráví příběh o skutečném svatém Nickovi, přičemž v pozadí se majestátně tyčí brána Hahnen ze 13. století. Vrcholem je velkolepé kluziště s výhledem na katedrálu.

Vánoční trhy v Kolíně nad Rýnem.
Vánoční trhy v Kolíně nad Rýnem.

Berlín, Německo

Termíny: od 28. října 2023 do 1. ledna 2024

Místo: Spandau, Gendarmenmarkt, Potsdamer Platz

Proč ho navštívit: V centru města najdete asi 80 vánočních trhů (dokonce je zde i jeden speciálně pro psy), z nichž každý má svůj vlastní charakter. Pravděpodobně se vám nepodaří navštívit všechny. Spandau je největší. Co se týče vzhledu, Weihnachtszauber, na nádherném náměstí Gendarmenmarkt, je nejkrásnější, se spoustou umění a řemesel. Ve Winter World na Potsdamer Platz – je to méně o nakupování a více o zimních sportech se sáňkováním, curlingem a kluzištěm s bezplatnými lekcemi pro děti. Tradiční řemesla, mezinárodní kuchyně a pestrá škála aktivit dělají z berlínských trhů nezbytnou návštěvu.

Vánoční trhy v Berlíně.
Vánoční trhy v Berlíně.

Esslingen, Německo

Termíny: od 23. listopadu do 21. prosince 2023.

Místo: Staré Město

Proč ho navštívit: Vánoční trh v Esslingenu je představením se středověkou tématikou a přenese vás zpět v čase. Trh není veliký, ale má velmi silnou atmosféru. Stánky nabízejí tradiční řemesla a živou zábavu. Historické prostředí, slavnostní výzdoba a domácí v kostýmech umocňují starověkou atmosféru města.

Vánoční trhy v Esslingenu.
Vánoční trhy v Esslingenu.

Norimberk, Německo

Termíny: od 29. listopadu do 24. prosince 2023

Místo: Hauptmarkt

Proč ho navštívit: Norimberský trh Christkindlesmarkt je jedním z nejznámějších na světě. Je určitě také jedním z nejekologičtějších. Tento trh je znám svými perníky, norimberskými párky a každoročním otevíracím ceremoniálem. Středověká architektura města umocňuje tradiční kouzlo.

Vánoční trhy v Norimberku.
Vánoční trhy v Norimberku.

Trevír, Německo

Termíny: 24. listopadu do 22. prosince 2023

Místo: Hlavní trh a Katedrální náměstí

Proč ho navštívit: Vánoční trh v Trevíru je nejstarší v Německu a pochází z 15. století. Na tomto romantickém trhu s nádhernou atmosférou a bohatým kulturním programem mohou návštěvníci zažít historické kouzlo města při prohlídce stánků s nabídkou řemesel, místních vín a regionálních specialit. Kulisa Porta Nigra přidává tomuto místu na slavnostní atmosféře a dává jasný důvod, proč byste ho určitě neměli vynechat.

Vánoční trhy v Trevíru.
Vánoční trhy v Trevíru.

Drážďany, Německo

Termíny: 29. listopadu do 24. prosince 2023

Místo: Striezelmarkt na náměstí Altmarkt

Proč ho navštívit: Drážďanský Striezelmarkt je jedním z nejstarších (587letý) vánočních trhů v Německu. Návštěvníci si mohou prohlédnout více než 200 stánků s tradičními řemesly, regionálními specialitami a známou Drážďanskou štolou. Nevynechejte ani Dresdner Stollenfest festival věnovaný této známé pochoutce a tradici drážďanského pečení s obrovskou, několika tunovou štólou.

Vánoční trhy v Drážďanech.
Vánoční trhy v Drážďanech.

Frankfurt, Německo

Termíny: od 27. listopadu 2023 do 21. prosince 2023

Místo: Römerberg a Dóm svatého Bartoloměje

Proč ho navštívit: Vánoční trh ve Frankfurtu je jedním z největších v Německu. Návštěvníci mohou ochutnat německé sladkosti, pokochat se vánočními ozdobami nebo si pořídit ručně vyrobené dárky. Všudypřítomná vůně kaštanů a perníků a miliony světélek vytvářejí kouzelnou atmosféru. Panorama města s moderními mrakodrapy a historickými budovami je charakteristická pro tyto trhy.

Vánoční trhy ve Frankfurtu.
Vánoční trhy ve Frankfurtu.

Mnichov, Německo

Termíny: 27. listopadu 2023 – 24. prosince 2023

Místo: Marienplatz a Residenz

Proč ho navštívit: Mnichovský vánoční trh zachycuje bavorské tradice v srdci města. Náměstí obklopují prodejci, kteří nabízejí různá tradiční německá jídla a nápoje. Pro děti jsou připraveny jízdy a atrakce včetně kolotoče a celé místo je vyzdobeno světýlky a dekoracemi. Za rohem od náměstí Marienplatz se nachází vánoční trh Rindermarkt, takže o zábavné aktivity pro celou rodinu není nouze. Slavnostní kouzlo dotváří i prosvětlená fasáda Nové radnice.

Vánoční trhy v Mnichově.
Vánoční trhy v Mnichově.

Hamburk, Německo

Termíny: 23. listopadu – 23. prosince 2023

Místo: Rathausmarkt

Proč ho navštívit: V Hamburku se nachází mnoho vánočních trhů. Největší je na náměstí Rathausmarkt. Vyzdobené stánky s ručně vyráběnými hračkami, sklo, šperky a široká škála mezinárodních lahůdek. Nejzajímavější atrakce je, když se Santa Claus zjeví nad trhem na svých saních. Naleznete zde i vlastní Spielzeuggasse – hračkářskou ulici, kde mohou děti objevovat stánky obchodníků s hračkami z různých koutů země.

Vánoční trhy v Hamburku.
Vánoční trhy v Hamburku.

Budapešť, Maďarsko

Termíny: od 18. listopadu 2023 do 1. ledna 2024

Místo: Náměstí Vorosmarty a Bazilika sv. Štěpána

Proč jej navštívit: Vánoční trhy v Budapešti nabízejí směs maďarských a mezinárodních specialit. Město září slavnostními světly a návštěvníci si mohou dopřát místní pečivo, svařené víno a jedinečné ručně vyráběné výrobky. Kulisa historických památek umocňuje magickou atmosféru těchto trhů.

Vánoční trhy v Budapešti.
Vánoční trhy v Budapešti.

Colmar, Francie

Termíny: 24. listopadu do 29. prosince 2023

Místo: Staré Město a Koïfhus

Proč ho navštívit: Toto pohádkové město nabízí hned několik vánočních trhů. Návštěvníci si mohou prohlédnout stánky představující místní řemesla a ručně vyrobené výrobky, regionální alsaská vína a francouzské kulinářské pochoutky. Okouzlující městské kanály a tradiční domy umocňují typickou atmosféru tohoto trhu.

Vánoční trhy v Colmaru.
Vánoční trhy v Colmaru.

Štrasburk, Francie

Termíny: od 24. listopadu do 24. prosince 2023

Místo: Náměstí Kléber a Katedrální náměstí

Proč jej navštívit: Štrasburský trh, známý jako „Hlavní město Vánoc“, je jedním z nejstarších v Evropě. Typické domy a dlážděné ulice ve městě vytvářejí malebné prostředí. Návštěvníci mohou zažít alsaské vánoční tradice, ochutnat regionální pochoutky – párky, mandlové, ovocné nebo brioškové kugelhopfy a vychutnat si okouzlující světelné dekorace.

Vánoční trhy ve Štrasburku.
Vánoční trhy ve Štrasburku.

Tallinn, Estonsko

Termíny: od 1. prosince 2023 do 7. ledna 2024

Místo: Radniční náměstí

Proč ho navštívit: Středověké staré město Tallinnu poskytuje okouzlující pozadí nejen během Vánoc. S nástupem zimy se Radniční náměstí mění na vánoční trh. Vzduch je nasycen sváteční atmosférou, náměstí lemuje více než 60 dřevěných stánků, které nabízejí nádherné ručně vyráběné výrobky od věnců přes lákavé sladkosti, med, ovčí kožešiny a ve vzduchu je cítit vůně perníků. Návštěvníci si mohou užít sváteční zábavu a ochutnat místní speciality, jako je černý pudink a kysané zelí. Nezapomenutelná jsou zde i mnohá taneční vystoupení.

Vánoční trhy v Tallinnu.
Vánoční trhy v Tallinnu.

Brusel, Belgie

Termíny: od 24. listopadu do 24. prosince 2023

Místo: Grand Place a Place Sainte-Catherine

Proč ho navštívit: Bruselský vánoční trh je znám svými úžasnými světelnými show, dominantním stromem a slavnostní atmosférou. Grand Place se promění v zimní krajinu s kluzištěm. Návštěvníci mohou prozkoumat více než kilometr stánků s belgickými čokoládami, vaflemi a řemesly.

Vánoční trhy v Bruselu.
Vánoční trhy v Bruselu.

Basilej, Švýcarsko

Termíny: od 23. listopadu do 23. prosince 2023

Místo: Barfüsserplatz a Münsterplatz

Proč ho navštívit: Vánoční trh v Basileji spojuje švýcarskou preciznost se svátečním duchem a je největší ve Švýcarsku. Trh se odehrává na pozadí basilejského chrámu a nabízí více než 180 osvětlených stánků. Návštěvníci mohou najít švýcarská řemesla, pochutnat si na místní kuchyni, horkém punči, fondue raclette a Lackerli, což je tradiční sušenka pocházející z Basileje ve Švýcarsku. Vyrábí se z medu, lískových oříšků, mandlí, kandované kůry a Kirsch třešňovým brandy.

Vánoční trhy v Basileji.
Vánoční trhy v Basileji.

Londýnský Hyde Park, Spojené království

Termíny: 17. listopadu - 1. leden

Místo: Hyde Park

Proč ho navštívit: Winter Wonderland v Hyde Parku je slavnostní extravagance v srdci Londýna. V celém Londýně je řada vánočních trhů v různých částech města s vlastní atmosférou. Největší je Hyde Park Winter Wonderland. Spousta stánků, světelné atrakce, velké rozsvícené vyhlídkové ruské kolo a mnoho mezinárodních specialit, hraček a oblečení doplňuje i největší kluziště v Británii.

Vánoční trhy v Londýně v Hyde Parku.
Vánoční trhy v Londýně v Hyde Parku.

Edinburgh, Spojené království

Termíny: od 17. listopadu 2023 do 6. ledna 2024

Místo: East Princes Street Gardens

Proč jej navštívit: Vánoční trh v Edinburghu nabízí spojení trhu o Vánocích a skotských slavností Hogmanay konec roku a Nový rok. Trh nabízí směs místních a mezinárodních stánků, najdete zde také stánky s tématikou Harryho Pottera a kluziště. Historická kulisa města a slavný Edinburský hrad dodávají magickou atmosféru tomuto trhu.

Vánoční trhy v Edinburghu.
Vánoční trhy v Edinburghu.

Gdaňsk, Polsko

Termíny: od 2. do 23. prosince 2023

Místo: Targ Weglowy, ulice Tkacka and Boguslawskiego

Proč ho navštívit: Vánoční trh v Gdaňsku přináší do sváteční sezóny nádech námořního šarmu. Dlouhý trh s barevnými fasádami nabízí stánky s polskými řemesly, jantarovými šperky a tradičními pochoutkami, ze kterých určitě nevynechejte pirohy. Návštěvníci se mohou těšit i na slavnostní koncerty a vystoupení, ale najdete zde i jmelí pro zamilované a také elfy, losa, nebo sněhovou královnu.

Vánoční trhy v Gdaňsku.
Vánoční trhy v Gdaňsku.

Krakov, Polsko

Termíny: od 24. listopadu do 26. prosince 2023

Místo: Hlavní náměstí

Proč ho navštívit: Krakovský vánoční trh se nachází v srdci Starého Města, které je zapsáno na seznamu UNESCO. Stánky nabízejí různé polské řemeslné výrobky, regionální jídla, perníky a svařené víno. Středověká architektura a Sukiennica vytvářejí pro návštěvníky magickou atmosféru. Obujte si brusle a na zasněženém náměstí zažijte Vánoce jako ve filmu.

Vánoční trhy v Krakově.
Vánoční trhy v Krakově.

Záhřeb, Chorvatsko

Termíny: od 2. prosince 2023 do 7. ledna 2024

Místo: Náměstí bána Jelačiće a Náměstí krále Tomislava

Proč ho navštívit: Záhřebský vánoční trh byl několikrát zvolen nejlepším v Evropě. Centrum města se promění ve slavnostní krajinu zázraků se světly, hudbou a různými stánky. Návštěvníci si mohou vychutnat místní kuchyni, živá vystoupení a jedinečnou atmosféru hlavního města Chorvatska.

Vánoční trhy v Záhřebu.
Vánoční trhy v Záhřebu.

Bruggy, Belgie

Termíny: od 24. listopadu 2023 do 7. ledna 2024

Místo: Markt Square

Proč ho navštívit: Vánoční trh v Bruggách se odehrává na pozadí středověké architektury a malebných kanálů. Město je pohádkové samo o sobě, ale představte si v něm ještě atmosféru Vánoc a k tomu možnost prozkoumat více než 150 stánků s belgickou čokoládou, krajkovými produkty a slavnostními dekoracemi. Ledová plocha na náměstí Markt dotváří kouzelnou atmosféru plnou světýlek.

Vánoční trhy v Bruggách.
Vánoční trhy v Bruggách.

Merano, Itálie

Termíny: 24. listopadu 2023 do 6. ledna 2024

Místo: Piazza Terme a Passeggiata Lungo Passirio

Proč ho navštívit: Vánoční trh v Meranu se nachází v severoitalských Alpách a je známý svým tyrolským šarmem. Návštěvníci si mohou prohlédnout stánky nabízející jihotyrolská řemesla, regionální vína, jablečný štrúdl a italské pochoutky. Malebné prostředí a alpské pozadí z něj dělají jedinečný magický zážitek.

Vánoční trhy v Meranu.
Vánoční trhy v Meranu.

Craiova, Rumunsko

Termíny: 17. listopadu 2023 do 2. ledna 2024

Místo: Park Nicolae Romanescu

Proč ho navštívit: Vánoční trh v Craiově se nachází na čtyřech různých místech ve městě, která jsou ale propojena nádhernými vánočními světly, což při procházce vytváří jedinečný slavnostní pocit Vánoc. Návštěvníci si mohou vychutnat tradiční rumunská řemesla, místní jídlo a sváteční představení.

Vánoční trhy v Craiově.
Vánoční trhy v Craiově.

Riga, Lotyšsko

Termíny: 3. prosince 2023 do 7. ledna 2024

Místo: Dome Square a Livu Square

Proč ho navštívit: Vánoční trh v Rize je dokonalou směsicí středověkého šarmu a baltských tradic. Stánky nabízejí lotyšská řemesla, jantarové šperky a regionální pochoutky a vůně skořice, mandlí a perníků jde cítit snad po celém městě. Staré Město, které je zapsáno na seznamu UNESCO, poskytuje úžasné pozadí pro slavnostní oslavy.

Vánoční trhy v Rize.
Vánoční trhy v Rize.

Madrid, Španělsko

Termíny: 25. prosince do 31. prosince 2023

Místo: Plaza Mayor a Puerta del Sol

Proč ho navštívit: Vánoční trh v Madridu přináší do sváteční sezóny nádech španělské horkokrevnosti. Návštěvníci si mohou prohlédnout stánky s nabídkou tradičních španělských řemesel, slavnostní výzdobu a užít si sváteční představení. Najdete zde také veletrh starožitností, uměleckých děl a sběratelských předmětů. Živá atmosféra města a mírná zima z něj dělají jedinečný zážitek.

Vánoční trhy v Madridu.
Vánoční trhy v Madridu.

Kodaň, Dánsko

Termíny: 17. listopadu do 31. prosince 2023

Místo: Tivoli Gardens a Nyhavn

Proč ho navštívit: Snad všichni znají kouzlo Kodaně, vánoční trh spojuje severský šarm s nádechem pohádkové magie. Zahrady Tivoli se promění v zimní krajinu zázraků se slavnostními světly, zábavnými jízdami a stánky nabízejícími dánské řemeslné výrobky a pochoutky. Určitě nevynechejte dánskou verzi svařeného vína gløgg a æbleskiver. Slavnostní atmosféru doplňuje malebný přístav Nyhavn. Pokud se zdržíte pár dní, můžete snadno přejet přes most do Malmö a ochutnat i švédské Vánoce.

Vánoční trhy v Kodani.
Vánoční trhy v Kodani.

Rovaniemi, Finsko

Termíny: prosinec a Santa Claus Village celoročně

Místo: Lordi's Square a Santa Claus Village

Proč ho navštívit: Rovaniemi, oficiální rodné město Santa Clause, hostí kouzelný vánoční trh. Návštěvníci se mohou setkat se Santa Clausem, a předat mu seznam svých přání, zažít jízdu na sobech a prozkoumat stánky nabízející finské řemeslné výrobky a lahůdky. Poloha za polárním kruhem přidává na kouzelném zimním zážitku a s největší pravděpodobností zaručuje bílou pokrývku.

Vánoční trhy v Rovaniemi.
Vánoční trhy v Rovaniemi.

Helsinky, Finsko

Termíny: od 1. prosince do 22. prosince 2023

Místo: Senátní náměstí a park Esplanade

Proč ho navštívit: Helsinský vánoční trh nabízí severskou oslavu s finským nádechem a pořádnou zimou. Pochoutky, jako jsou karelské paštiky a pomalu pečená šunka („kinkku“) nebo švestkové pečivo, najdete v mnoha stáncích i s výrobky od místních řemeslníků. Slavnostní atmosféru doplňuje ikonická architektura Senátního náměstí.

Vánoční trhy v Helsinkách.
Vánoční trhy v Helsinkách.

Stockholm, Švédsko

Termíny: otevřen denně od 25. listopadu do 23. prosince

Místo: Staré Město (Gamla Stan) a Skansen

Proč ho navštívit: Stockholmský vánoční trh zachycuje podstatu švédských zimních tradic. Toulejte se po dlážděných ulicích Gamla Stan s vůní Gloggu a dárky si vyberte ve stáncích nabízejících švédské řemeslné výrobky, slavnostní dekorace a tradiční jídla. Přeneste se zpět v čase ve skanzenu Skansen.

Vánoční trhy v Stockholmu.
Vánoční trhy v Stockholmu.

Wroclaw, Polsko

Termíny: konec listopadu až konec prosince

Místo: Tržní náměstí a Plac Solny

Proč ho navštívit: Vratislavské Vánoční trhy představují živou oslavu v srdci historického Starého Města. Vratislavský Vánoční trh, známý také jako Jarmark Bożonarodzeniowy we Wrocławiu, je rozdělen do dvou menších akcí: Ryned Market Square a Place Solny. Když se tyto části spojí, vytváří fantastickou zimní slavnost. Středobodem pozornosti je 3patrový pohádkový dům, který okouzluje návštěvníky svými třemi patry a vyhlídkovou plošinou, nabízející dokonalý výhled na celou tuto parádu.

Vánoční trhy ve Wroclawě.
Vánoční trhy ve Wroclawě.

Všechny články autora

Pavel Fellner

Průkopník našich cest do Indonésie a Polynésie. Několikrát absolvoval cestu kolem světa, průvodcuje jižní Ameriku, Barmu, Thajsko, Indii, Čínu, Tibet, Nepál, Bhután, Etiopii, Keňu, Tanzanii, Namibii, JAR...., miluje Stolové hory ve Venezuele, koupe se s tučňákama na Antarktidě a vyběhne na každou sopku, kterou spatří. Bohém s odbornými znalostmi z řízení a marketingu si na zájezdech vychutnává každý moment. Okouzlí Vás nejen dojemnou hrou na klavír, vědomostmi, ale i talentem zorganizovat věci tak, abyste si vaši dovolenou dokonale užili. Velmi dobře vaří a v restauraci vám rád pomůže najít přesně to víno, na které máte chuť. Z dovolené, kde vás provází, se vám nebude chtít odejít.


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Více informací

Mám zájem o "Speciální akci" na poznávací zájezdy do celého světa se SLEVOU AŽ 35%.


Zadejte prosím váš e-mail:

Povinné pole