Ráj jménem Maledivy - Paradise island

Paradise Island – dostupný 5* hotel na Maledivách

Rádi byste se vydali do exotiky a tropického ráje? Maledivy tento požadavek splňují více, než dokonale a namísto všedních věcí, zde budete řešit jen to, zda se projdete po pláži ještě před snídaní a zda se po ní vykoupete na západní nebo východní straně ostrova. Maledivské ostrovy umí být synonymem odpočinku a pokud je to to po čem toužíte, jste tady správně. Vydejte se společně s námi na oblíbený 5 * ostrov Paradise Island, kde na vás čeká vysněná dovolená.

Autor: Tomáš Kubuš

19.04.2021

Čti více
Paradise Island leží severně od Malé.
Paradise Island leží severně od Malé.

Kde je Paradise Island?

Známý a oblíbený 5 * Paradise Island se svým resortem najdete na ostrůvku Lankanfinolhu, který leží severně od hlavního města Malé (cca 10 kilometrů) a patří k centrálnímu atolu Kaafu. Výhodou ostrova je blízkost mezinárodního letiště, a tedy po příletu vás nečeká žádný přestup na lokální linku či hydroplán ale rychlou lodí jste na místě za cca 15 minut. Paradise Island patří se svým resortem mezi cenově nejdostupnější resorty na Maledivách.

Tyrkysová voda na pláži na Maledivách.
Tyrkysová voda na pláži na Maledivách.

Počasí na Maledivách nebo oblaka v ráji?

Ostrovní Maledivy znají jen dvě roční období. Období sucha a období dešťů, které se zde pravidelně střídají. Od října do dubna sucho přináší severovýchodní monzun (Iruvai), po zbytek roku ovlivňuje počasí vlhký jihozápadní monzun (Hulhangu, přesně jako název vašeho baru na ostrově). Dešťové období je doprovázeno bouřemi a silným větrem, což rovněž ovlivňuje příboj vln. Průměrné maximální denní teploty po celý rok jsou 30–32 ° C (v noci 24–27 ° C). Voda má stále teplotu okolo 27 ° C. Maledivy jsou celoroční destinace, kde Vám teplota nikdy neklesne pod 30 a vždy se opálíte. Hlavní sezóna je od půlky října do dubna a deštivější od května do září. Sprchnout však může kdykoliv.

Pokud budete na ostrově v období sucha nezalekněte se, pokud se vám nad hlavou vynoří oblaka. Je to běžné počasí zde na Maledivách. Ráno může být nádherně, modrá obloha bez jediného obláčku a později se oblaka nad rájem vytvoří a dokonce sprchne. Není to nic neobvyklého ani pro TOP sezónu v prosinci či v lednu. Přeháňky trvají krátce, někdy jen půlhodinku, jindy hodinu, ale vždy se příjemně osvěží vzduch na celém ostrově. Přeháňka v období sucha je tak příjemným zpestřením pobytu.

Nejkrásnější pláže ostrova Paradise.
Nejkrásnější pláže ostrova Paradise.

Po příletu na Maledivy

Přílet na mezinárodní letiště v Malé je velmi jednoduchý. Nečekejte zde žádný chaos a ani se nemusíte bát, že byste se na něm ztratili. Právě naopak. Je poměrně malé a zcela přehledné. Po vystoupení z letadla jdete s pasem v ruce k přepážce, kde dostanete razítko a o pár kroků už stojíte na místě, kde se brzy setkáte s vašimi zavazadly. Dejte si pozor jen na to, abyste do země nepřiváželi žádný alkohol, protože to je na Maledivách striktně zakázáno a může to vést k postihům. Vezmete si vaše zavazadla a jdete ven do příletové haly, kde na vás už čeká místní partner z hotelu a postará se o vás. Lodní transfer na Paradise Island je připraven venku před příletovou halou kam se dostanete za dvě, tři minuty. Nasedněte na loďku a vyrážíme!

Přístav na maledivském letišti, kde na vás čeká vaše loď na ostrov.
Přístav na maledivském letišti, kde na vás čeká vaše loď na ostrov.

Patnácti minutová plavba

Cesta na rajský ostrov, tedy Paradise Island netrvá dlouho, protože stačí patnáct, maximálně dvacet minut a jste na místě. Jakmile vyplujete z přístavu na letišti, po vaší levé straně uvidíte ostrov Malé s hlavním městem Malediv. Je nejhustěji zastavěným Maledivským ostrovem a na malém kousku země se zde tlačí přes 130 tisíc obyvatel. Mezi domy se občas vynoří mešita, čímž Maledivy ukáží, že jsou muslimskou zemí a brzy se pohled na Malé ztratí a zůstane za vámi. Plavíte se dále na sever a z vodní hladiny Indického oceánu se pomalu, ale jistě vynořuje Paradise Island. Uvidíte první delfíny už těsně před ostrovem? Rádi se zde totiž zdržují a pokud se to podaří, ulovíte svůj první zážitek ještě dříve, než vystoupíte z lodi.

5 * Paradise Island vás přivítá už na molu, kam vás přiveze loď z letiště.
5 * Paradise Island vás přivítá už na molu, kam vás přiveze loď z letiště.

Vítejte v ráji na Maledivách

"Vítejte v ráji! Vítejte na ostrově Paradise Island "ozve se při vystupování z loďky, kde na vás čekají zaměstnanci recepce, aby vás přivítali. O vaše zavazadla se postarají a setkáte se s ní na recepci, potom jak si vybavíte check-in. Na recepci vede z malého přístavu působivé dřevěné molo, díky kterému se poprvé nadechnete exotiky tohoto místa. Z obou stran vidíte nádhernou tyrkysovou vodu, a dokonce v ní rozeznáte i několik korálových rybiček či dokonce žraloků plujících sem a tam. Dovolená začíná! Nad sněhobílou pláží se zvedají palmy a na široké a prostorné pláži si všimnete jen několika lidí. Nikdo se tu netiskne, rozestupy jsou větší, než jste si mysleli a brzy si začnete užívat toto místo na vlastní kůži. Vezměte si do ruky svůj osvěžující "welcome drink", posaďte se do křesla recepce a váš check-in může začít. Nepotrvá dlouho, seznámíte se s informacemi o hotelu a o vašich možnostech a dostanete klíček od vašeho pokoje. Na recepci ještě ukážete poslíčkům na váš kufr, aby si ho označili a buď kráčíte po vlastních nebo se odvezete na golfovém autíčku přímo k vašemu pokoji i s vašimi zavazadly. Při check-inu dostanete i mapu celého resortu, abyste se mohli lépe zorientovat a vizuálně si proletět, kde se, co nachází.

První pohled na Paradise Island, na konci dřevěného mola je recepce resortu.
První pohled na Paradise Island, na konci dřevěného mola je recepce resortu.

Jaké ubytování si vybrat?

Ostrov Paradise Island nabízí několik druhů ubytování tak, aby si zde každý našel to, co mu bude vyhovovat. 5 * Resort má v zásobě cca 279 bungalovů a vil, což z něj činí jeden z největších resortů celých Malediv, ale nemusíte se bát, že byste na ostrově byli namačkáni. Právě naopak, díky tomu, že má ostrov po délce 932 metrů a po šířce 201 metrů zde budete mít místa více než dost. Na výběr máte od plážových bungalovů přes vily s privátním bazénem až po luxusní vodní vily, které jsou synonymem Malediv. Všechny pokoje mají ve svém základním vybavení klimatizaci, koupelnu, sprchu, fén, ledničku s minibarem, terasu, satelitní TV, telefon a wifi.

Luxusní vodní vily na Maledivách.
Luxusní vodní vily na Maledivách.

Superior Beach Bungalow

Nejoblíbenějším typem ubytování je tzv. "Superior Beach Bungalow". Jak napovídá název, leží přímo na pláži v příjemném prostředí mezi stromy, jen pár kroků od moře. Má rozlohu 51 m2 a přestože jsou některé pokoje starší, máte v nich dost prostoru na odpočinek. Součástí pokoje je pohodlná postel, skříň na odkládání věcí, dřevěný stůl, židle, menší gauč se stolkem a nechybí zde samozřejmě ani klimatizace, lednička s minibarem či satelitní televize.

Váš superior beach bungalov má venku příjemné sezení pár metrů od pláže.
Váš superior beach bungalov má venku příjemné sezení pár metrů od pláže.

Venku před bungalovem máte verandu se sezením a stolkem a k pokoji patří i dvě lehátka, které máte na pláži a můžete si je podle potřeb posunout, kam vám to bude vyhovovat.

Před bungalovem máte lehátko s výhledem na tyrkysové zátoky ostrova.
Před bungalovem máte lehátko s výhledem na tyrkysové zátoky ostrova.

Zajímavostí je i venkovní sprcha ze zadní strany bungalovu, kde se můžete osprchovat v soukromí pod širým nebem. Samozřejmě sprchový kout a toaletu máte i ve vlastním pokoji. Maximální obsazenost tohoto typu pokoje je dvěma nebo třemi dospělými, dvěma dospělými osobami a jedním dítětem do 12 let nebo dvěma dospělými osobami a dvěma dětmi do 12 let.

Stylová koupelna a venkovní sprcha v bungalovu.
Stylová koupelna a venkovní sprcha v bungalovu.

Beach Pool Villa

Představuje slušný skok ve standardu od plážového bungalovu a největším tahákem této vily je soukromý bazén, který máte jen pár kroků od vašeho pokoje.

Vlastní bazén před vilou.
Vlastní bazén před vilou.

Tyto vily jsou situovány na severovýchodě i severozápadě ostrova a do tyrkysového moře to máte jen několik kroků. Její rozloha je téměř dvakrát tak velká jako plážový bungalov.

Interiér vily.
Interiér vily.

Water Villa

Water Villa nebo Vodní vila je zosobněním Malediv, protože už na první pohled představuje luxus, který si pod těmito ostrovy představíte.

Luxusní koupelna vaší vodní vily.
Luxusní koupelna vaší vodní vily.

Vodní vily zde na ostrově Paradise jsou umístěny na východní straně ostrova v nádherné laguně, kde se můžete nejen perfektně vykoupat v krásně zbarveném moři, ale najdete zde i ty nejlákavější místa na šnorchlování.

Prostorný interiér vily.
Prostorný interiér vily.

Na vlastní terase máte svá lehátka a dřevěnými schůdky slezete přímo do moře. Chcete-li ještě vyšší standard, sáhněte po vodní vile s jacuzzi. Rozloha vodní vily je 77 m2.

Výhled z vodní vily a kajakování
Výhled z vodní vily a kajakování

Lagoon Suite

Stylová koupelna luxusní vily.
Stylová koupelna luxusní vily.

Vodní vily mohou představovat symbol Malediv, ale pokud máte rádi smyslnější luxus, zkuste pouvažovat nad touto alternativou. Lagoon Suite představuje vily o úroveň výš, kde je luxus produktu samozřejmostí.

Romantické posezení v soukromí vily u bazénu.
Romantické posezení v soukromí vily u bazénu.

Rozloha této suity je 255 m2 a klidně v ní mohou být čtyři dospělí, protože jde o spojení dvou pokojů. K suite máte vlastní bazén a pokud se vám omrzí, tak se o pár vteřin koupete v oceánu přímo pod vámi.

Váš pokoj v luxusní vile.
Váš pokoj v luxusní vile.

Ocean Suite

Splněný maledivský sen.
Splněný maledivský sen.

Ocean Suite je na Paradise Islandu zosobněním prezidentského apartmá a lepší ubytování zde už prostě nenajdete. Dvoupokojová vila s luxusním obývákem i vybavením je skutečnou exkluzivitou. Infinity pool, který je součástí tohoto pokoje si zamilujete, ale určitě si užijete i jacuzzi s výhledem na tyrkysovou lagunu.

Vířivka s výhledem na tyrkysový oceán.
Vířivka s výhledem na tyrkysový oceán.

Ocean suita má rozlohu 391 m2 a klidně se v ní může vyspat i šest dospělých. Samozřejmostí je i vlastní přístup do laguny přímo z vaší terasy.

Nádherný výhled na oceán z Ocean Suite.
Nádherný výhled na oceán z Ocean Suite.

Kde se najíst?

Ke skvěle dovolené, na níž si dokonale odpočinete patří i vynikající jídlo. Zde na Paradise Islandu si rozhodně přijdete na své. Součástí ostrova je totiž hned šest různých restauraci, kde najdete jídlo z celého světa. Kromě asijské, indické či lokální kuchyně si zde můžete pochutnat na čerstvém suši v japonské restauraci, ochutnat můžete těstoviny či chutnou pizzu v italském podniku a pokud milujete dary moře, tak potom vás nadchne restaurace Farumathi hned vedle vodních vil.

Stravování můžete na ostrově absolvovat buď formou polopenze nebo si připlatit all inclusive o kterém jsme napsali i speciální blog, kde se dozvíte všechny detaily.

Hotelový bar Hulhangu.
Hotelový bar Hulhangu.

Snídaně probíhají v hotelové restauraci Bageecha (hned vedle recepce a bazénu), kde máte v případě all inclusive i obědy či večeře. Snídaňový bufet je otevřen mezi 7:30 - 9:30 a věřte, že budete mít z čeho vybírat. Najdete zde salátový bar, můžete si namíchat anglickou snídani s fazolkami a slaninou, kuchař vám před očima připraví omeletu nebo míchaná vejce podle přání, ale pokud máte chuť na indické kari, najdete ho hned vedle. Specialitou je i lokální koutek, kde najdete maledivské tradiční snídaně v podobě Mas Huni, tedy salátu z tuňáka, cibulky, chilli a nastrouhaného kokosu ke kterému se podávají tenoučké placky roshi. V lokálním koutku najdete každé ráno i dvě či tři jídla typická pro Indii či Maledivy jako různé druhy kari, cizrnové Chana Masalu, bramborové parathy nebo dosu s kokosovým čatní. Součástí snídaně je také bar s čerstvým pečivem, koláčky a ovocem, kde máte každé ráno na výběr tři až čtyři druhy ovoce. Ti nejmenší, ale nejen ti, si přijdou na své u palačinek či lívanců. Nechte se usadit a číšník vám přinese kávu nebo čaj.

K snídani ochutnejte maledivské Mas Huni z tuňáka, cibulky, kokosu a chilli.
K snídani ochutnejte maledivské Mas Huni z tuňáka, cibulky, kokosu a chilli.

All inclusive vám platí zde v restauraci Bageecha, ale také v hotelovém baru Hulhangu, kde si můžete vybrat z různých alkoholických i nealkoholických nápojů. K dispozici vám je i plážový bar Athir hned vedle areálu vodních sportů.

Luxusní snídaně s výhledem na lagunu Paradise.
Luxusní snídaně s výhledem na lagunu Paradise.

Pokud byste chtěli ochutnávat i jiné restaurace, jsou k dispozici a la carte. Kde se ještě kromě hlavní restaurace můžete najíst?

Italská restaurace (Ristorante al Tramonto) - je otevřena od 11:00 do 23:00 a vydejte se sem nejen kvůli jídlu, ale i kvůli příjemné poloze na konci dřevěného mola. V její blízkosti je skvělé místo na šnorchlování a tak i během cesty do restaurace můžete z mola sem tam pozorovat žraloky a nejednou se stane, že nedaleko od vás na otevřeném moři si všimnete skákat delfínů. Pizzu zde připravují v peci, najdete zde skvělý výběr těstovin, ale ochutnejte i hovězí steak či steak z čerstvého tuňáka.

Maledivský steak z čerstvého tuňáka.
Maledivský steak z čerstvého tuňáka.

Restaurace Farumathi – otevřena od 11:00 - 23:00. Leží na konci dřevěného mola, kde stojí vodní vily. Každý den se těsně vedle ní můžete přijít podívat na krmení žraloků (19:00) a po tomto přírodním divadle si sedněte na příjemnou večeři. Můžete sedět venku na čerstvém vzduchu nebo v interiéru. Podnik má zajímavý výběr mořských plodů či ryb, ale najdete zde i grilované kuře nebo kvalitní steaky. Doporučujeme vám tu zkusit tuňákové Poké, grilovaného tuňáka nebo Sizzling pan s čerstvým kalamárem. Pokud milujete mořské plody, toto místo je pro vás.

Mořské plody Seafood Platter s ochutnávkou několika specialit v restauraci Farumathi.
Mořské plody Seafood Platter s ochutnávkou několika specialit v restauraci Farumathi.

Kavárna Dhaavani – otevřená je 24 hodin denně a leží hned vedle recepce nedaleko baru Hulhangu a sousedí také s japonskou restauraci či restaurací Bageecha. V tomto podniku najdete skvělý výběr asijských jídel od indické přes thajskou až po maledivskou kuchyni. Mezi nejzajímavější jídla patří tradiční maledivské jídlo Kandu Kukulhu (tuňák s červeným kari v lahodné omáčce). Nezklame vás ani indické Biryani, tandoori burger nebo indický bufetový stůl.

Dokonalou specialitou, kterou vám zde doporučujeme je Tuna Poké, kousky syrového tuňáka s mangem.
Dokonalou specialitou, kterou vám zde doporučujeme je Tuna Poké, kousky syrového tuňáka s mangem.

Restaurace Fukuya Teppanyaki – otevřena od 12:00 - 14:30 a od 18:30 - 22:00 je nejmenší restaurací ostrova a specializuje se na japonskou kuchyni. Najdete zde výběr čerstvého suši v různých obměnách, ale nezklame vás ani teriyaki.

Vychutnejte si svůj drink v tropickém prostředí ostrova.
Vychutnejte si svůj drink v tropickém prostředí ostrova.

Co můžete dělat na Paradise Island?

5 * Resortový ostrov Paradise Island není jen o tom, že se ráno vzbudíte, skočíte na pláž, na snídani, na pláž či na večeři, ale pokud máte dobrodružného a aktivního ducha, i zde si přijdete na své. Samozřejmě, pokud jste sem přišli za totálním, ničím nerušeným odpočinkem, dostanete ho, ale pokud chcete z ostrova dostat maximum, připravil si pro vás několik lákadel.

Krásná pláž nedaleko plážového baru bude místo, kam se budete pravidelně vracet.
Krásná pláž nedaleko plážového baru bude místo, kam se budete pravidelně vracet.

Mezi nejpříjemnější oddechové aktivity na ostrově patří luxusní Araamu SPA s welness, kde se můžete dokonale zrelaxovat. Wellness je zasazen v tropickém prostředí na severu ostrova a můžete si vybrat, jestli dáte přednost sauně, jacuzzi či parní koupeli nebo se odhodláte absolvovat některou z procedur, které si tu pro vás přichystali. Mezi nejoblíbenější patří speciální ájurvédské masáže, ale i thajské masáže či masáže z bornejského Sarawaku. Jste zde déle? Nevybírejte si, ale vraťte se, abyste zkusili rozdíly a našli tu svou. Z Araamu se vrátíte jako nový člověk.

Vodní skútr na tyrkysové vodě s výhledem na ostrov.
Vodní skútr na tyrkysové vodě s výhledem na ostrov.

Pokud holdujete vodním sportům, určitě navštivte areál na severu ostrova hned vedle plážového baru Athir. Najdete zde krásnou pláž, ale i půjčovnu sportovního náčiní se kterým si maledivské moře užijete dosyta. Můžete si tu půjčit kajak a obeplout dokola celý ostrov, můžete tu zkusit padleboard, windsurfing či dokonce kitesurfing. Zkusili jste už vodní skútr? Vodní lyžování? Divoký Jetblade? Pokud nepotřebujete k dovolené adrenalin, půjčte si tu menší katamarán a vydejte se na otevřené moře, abyste viděli ostrov z jiné perspektivy.

Nádherná tyrkysová voda na Maledivách.
Nádherná tyrkysová voda na Maledivách.

Díky tomu, že ostrov je poměrně rozsáhlý máte k dispozici i několik sportovních areálů. Najdete zde tenisové kurty, zahrát si zde můžete badminton, basketbal, volejbal a nedaleko recepce si můžete zahrát i kulečník či ping-pong a pokud vám to stále bude málo, je tu pro vás i moderně zařízené fitness centrum.

Relax na pláži se skleničkou whisky.
Relax na pláži se skleničkou whisky.

Krmení žraloků nebo rejnoků?

Mezi oblíbené zajímavosti, které na ostrově můžete zažít je i krmení žraloků nebo rejnoků. Pokud jste na ostrově už dva, tři dny, určitě jste se s nimi již setkali, ale jejich krmení je skutečným zážitkem. Můžete ho zažít každý jeden den a případně si ho i zopakovat. Krmení žraloků začíná každý den v 19:00 a probíhá na konci dřevěného mola, kde stojí vodní vily, přímo naproti restauraci Farumathi. Přijďte o něco dříve, abyste měli místo hned při dřevěném zábradlí a mohli si tak natočit, jak se najednou zjeví několik desítek žraloků.

Žraloky v laguně ostrova Paradise.
Žraloky v laguně ostrova Paradise.

Přesně o sedmé začne krmení, kdy žralokům házejí rybí zbytky z kuchyně a pokud chcete, můžete je házet také. Hejno žraloků pod vašima nohama je něco, co jen tak běžně neuvidíte! Krmení rejnoků začíná také v 19:00 a tak si musíte během dne vybrat, kterému dáte přednost, ale zítra si to zase vyměníte a o nic nepřijdete.

Rejnok v mělké vodě v rezortu Paradise.
Rejnok v mělké vodě v rezortu Paradise.

Rejnoky potkáte na pláži hned vedle baru Hulhangu. Před sedmou přinesou světlo, na pláži natáhnou provázek, aby diváci nerušily rejnoky a přinesou jim jídlo. Pro děti je to zajímavý pohled, protože se k rejnokům dostanou opravdu velmi blízko. I když vám budou nabízet, abyste šli rejnoky sami krmit, odmítněte, přeci jen je hezčí pohled na to, když se jich nebudete dotýkat.

Krmení rejnoků každý den o 19.00.
Krmení rejnoků každý den o 19.00.

Potápění nebo šnorchlování?

Nejoblíbenějšími činnostmi na ostrově je jednoznačně potápění nebo šnorchlování. Šnorchlování je jednodušší variantou, ale pro svou dostupnost se ho může nabažit skutečně každý. Pokud máte vlastní šnorchl, vezměte si ho s sebou, ale pokud jste si ho také zapomněli nebo jste nikdy žádný neměli, nevadí. Ostrov má vlastní půjčovnu a můžete si ho půjčit na den nebo klidně i na celý pobyt. Stejně si můžete zapůjčit i ploutve či jiné drobnosti. Šnorchlovat můžete kdekoliv, ale nejlepší místa, které máme za roky odzkoušeny jsou v blízkosti italské restaurace a potom na opačné straně ostrova v místech, kde jsou vodní vily, kde leží laguna a samotný útes. Při šnorchlování zde běžně můžete vidět žraloky (nebojte se jich, jsou korálový, a tedy na člověka nezaútočí ani omylem), rejnoka, občas dokonce i želvu či chobotnici a plejádu barevných, korálových rybiček. Při šnorchlování si dejte pozor na ostré, maledivské slunce a nechte si na sobě tričko, jinak se do půlhodiny spálíte a budete to cítit i následující dny.

Šnorchlování se želvami.
Šnorchlování se želvami.

Toužíte se na Maledivách potápět? Ani toto není pro nás na Paradise Islandu žádný problém. Resortový ostrov má totiž svou vlastní potápěčskou školu (najdete ji na konci mola s přístavem nedaleko italské restaurace) a tak si můžete své potápění nastavit přesně tak jak vám vyhovuje. Pokud jste totální začátečník, můžete si udělat malý ponor přímo v laguně s profesionálem a následně vám nic nebrání k tomu, abyste si tu udělali i svůj potápěčský kurz. Pokud již svůj průkaz máte, vydejte se klidně na otevřené moře, kde můžete absolvovat různé druhy ponorů, a dokonce se můžete nechat přemluvit i na noční potápění, které je totálně odlišným zážitkem, než jaký můžete zažít přes den.

Potápění s mantami.
Potápění s mantami.

Kam se vydat na výlet?

K dovolené plné zážitků patří i přitažlivé výlety a jistě tušíte, že ani Paradise Island nebude výjimkou. Tím, že jsou Maledivy ostrovy, většina výletů je navržena tak, abyste si užili plavbu na lodi po Indickém oceánu, která je okořeněna o různé zajímavosti.

Nejoblíbenějším výletem je pozorování delfínů při západu slunce. Loďka se zájemci vyrazí z Paradise Islandu a plují na místa, která kapitán zná jako místa, kde se nejčastěji dají pozorovat delfíni. Samozřejmě je to příroda a ne ZOO, proto vám delfínz nikdo garantovat nedokáže, ale šance je zde více než obrovská. O to hezčí pocit zažijete, když si všimnete, jak se z hladiny oceánu vynoří první ploutev, následně hlava a ani se nenadějete a před očima se vám blázní hejno delfínů, kteří se předvádějí a vyskakují. Do toho zapadající slunce a ulovený zážitek je na světě.

Plavba s pozorováním delfínů je dokonalý zážitek.
Plavba s pozorováním delfínů je dokonalý zážitek.

Když jsme při lovu, můžete zde zažít i maledivský rybolov, a to hned na několika výletech. Tím nejjednodušším je večerní plavba (18:00 - 20:00) na lodi, kde jsou připraveny pruty a natahané silony. Ocitnete se na takové lodi a vydáte se na rybaření s cílem zažít večerní plavbu a něco ulovit. Sem tam se podaří ulovit obrovská barakuda, jindy tuňák či méně známé, ale chutné ryby, které Indický oceán nabízí. Pokud jste profesionálové, můžete se vydat za zážitkem i na privátní loď přes den a tam už slovo rybaření nabere zcela jiný rozměr.

Barevný květ na Maledivách.
Barevný květ na Maledivách.

Pokud chcete zažít něco unikátního, co byste řekli na plavbu v okolí ostrova na speciálně upravené ponorce? Nasedněte do ní a v příjemném prostředí se podíváte pod hladinu moře, aniž byste se namočili. Pro děti bude tato plavba nezapomenutelným zážitkem, protože kdo z jejich přátel se plavil ponorkou? Pokud vás pod hladinu oceánu nic nedostane, zkuste si půjčit katamarán, nebo si ho jednoduše pronajměte a objednejte si skvělou plavbu po okolí. Spojte si ji se západem slunce a zážitky dokážete spojit.

Opuštěná pláž a dokonalá voda na Maledivách.
Opuštěná pláž a dokonalá voda na Maledivách.

Na ostrově jsme pro vás vytvořili i exkluzivní SEN výlet na privátní SEN ostrov. V době, kdy se nedají dělat výlety po ostrovech jsme vytvořili produkt, který vás přece jen umí vzít na malý, opuštěný, maledivský ostrůvek. Na výletě vás loďka vezme z Paradise Islandu a vyrazí na jih, cca 50 kilometrů (cca 1 hodina plavby rychlolodí) na místa, kde na vás čeká perfektní šnorchlování na dvou místech. Jedním z nich je mrtvý korál a druhým je živý korál, abyste si obě tato místa mohli porovnat. Připravte se na hejna tropických ryb, korálů a sem tam potkáte i želvu. Náš kapitán vás vezme na místo, kde je největší šance pozorovat delfíny z těsné blízkosti a když se nabažíte vodního světa, vylodíte se na maličkém opuštěném ostrově. Zde si dáte grilované speciality, skočíte do moře nebo nasednete na kajak a podíváte se do okolí. Maledivy v sobě skrývají i takové dobrodružné zážitky!

Volavka na pláži na Maledivách.
Volavka na pláži na Maledivách.

Jaké má ostrov negativa?

Přestože je Paradise Island 5 * resortem nepatří mezi nejluxusnější ostrovy Malediv. Pokud si chcete vychutnat nejluxusnější Maledivy jaké jste si vysnili, zkuste se podívat na lukrativnější a prestižnější resorty jakými je například Six Senses Resort Laamu, One & Only Reethi-Rah nebo náš oblíbený Constance Halaveli.

Paradise Island je skvělým místem na maledivskou dovolenou a za peníze, které zde zaplatíte dostanete víc, než si myslíte čili v rovnici hodnota, za peníze taháte za správný konec. Pro někoho je ostrov velkým, a tedy neosobním a pokud máte bungalov na opačné straně ostrova, musíte se projít pěšky cca 15 minut na recepci / nebo se odvézt golfovým vozidlem /. Ostrov má kapacitu při maximálním naplnění až 600 hostů a mnozí hledají na Maledivách něco intimnější, něco, kde bude mít svůj kousek ráje.

Nejkrásnější pláže ostrova jsou na jihozápadní a východní části, ale pokud se chcete dostat na pláž na severu, je hůře přístupná a musíte obcházet několik budov nebo narušovat soukromí bungalovů s vlastními bazény. V nejjižnějších částech ostrova dokonce absentuje pláž, protože jsou tam příliš silné proudy a nedoporučuje se tam koupat.

Vodní vily a bílá pláž na Maledivách.
Vodní vily a bílá pláž na Maledivách.

Check out a odjezd

Váš odchod z rajského ostrova klepe na dveře? Doporučujeme vám abyste si večer před vaším odjezdem na recepci vyplatily minibar či služby za které jste během pobytu měli zaplatit. Nikde na ostrově totiž neplatíte hotovostí a vše si píšete na pokoj a pokud se vám cosi nasbíralo, večer to zaplaťte. Vyhnete se tak tomu, že se při vašem checkoutu nahrne k platbě několik lidí a vy už nebudete muset čekat, ale máte všechno vyřízené. Den předem se na recepci informujte také o tom, kdy si na golfovém autíčku přijedou před váš pokoj pro vaše zavazadla, abyste je nemuseli táhnout sami. Odvezou vám je přímo do přístavu, abyste to měli co nejpohodlnější. Recepce vás také informuje o tom, kdy odchází z přístavu váš transfer směr mezinárodně letiště v Malé. Díky těmto informacím vám odpadne jakýkoliv stres z odchodu a uvidíte, jak to bude všechno jednoduché.

Nasednete na loď, vaše zavazadla naloží k vám a vydáte se na krátkou plavbu na letiště v Malé. S hlavou plnou zážitků, které vám Paradise Island připravil. No co, však za to ty Maledivy stály?

Západ slunce na Maledivách.
Západ slunce na Maledivách.

All inclusive v Paradise Island Resort and Spa, Maledivy

Přidejte si all inclusive a už se nestarejte vůbec o nic. All inclusive začíná v momentě check-inu a končí v 11:00 v den check-outu.

Jídla a nápoje

All inclusive služby se týkají hlavní restaurace, hlavního baru, plážového baru a kavárny. Všude Vám naservírují balenou vodu, čaj, obyčejnou kávu (horkou či studenou), plechovkové limonády a džus, sudové víno a pivo (točené i v plechovce). Z tvrdého alkoholu je v nabídce gin, vodka, rum a whisky. Rovněž vybrané koktejly z koktejlového menu. Do kavárny můžete zajít na odpolední zákusek (Od 16:00 do 18:00) a lehké občerstvení (obyčejná káva, čaj, sendviče a koláčky z výlohy). Snídaně, oběd a večeře se podávají v hlavní restauraci (jídlo z jiných restaurací je za poplatek).

All inclusicve zahrnuje i možnost konzumace nealkoholických nápojů z minibaru na pokoji (doplňováno jednou za den): 2x Coca Cola (300 ml), 2 x Sprite (300 ml) a 2x soda (300 ml).

Hlavní bar a kavárna jsou otevřeny denně od 10:00 do 01:00

Plážový bar od 10:00 do 17:00

Hlavní restaurace je otevřena pouze v časech podávání snídaně, oběda a večeře (přesné časy dostanete při ubytování).

Všechny nápoje se podávají v množstvích maximálně 1 pohár / osoba / objednávka.

All inclusive bar v Paradise Island.
All inclusive bar v Paradise Island.

Sportovní a odpočinkové aktivity

Sportovní aktivity zahrnuty v ceně all inclusive jsou k dispozici podle obsazenosti (většinu doporučujeme rezervovat předem). Cena zahrnuje i sportovní náčiní, pokud je třeba. Lekce s trenérem, či certifikované kurzy jsou za příplatek. Zahrajte si tenis (noční pronájem hřiště s umělým osvětlením je za příplatek), badminton, stolní tenis, plážový volejbal, squash, basketbal, nebo kulečník. Na moři vyzkoušejte windsurfing nebo kajakování. Zrelaxovat můžete v sauně, parní lázni nebo ve vířivce.

Výlety

V ceně all inclusive je zahrnut výlet na noční rybolov. Na jednoho hosta jednou za pobyt (pouze pro hosty s ubytováním na 6 nocí a více).

Výjimky

Ačkoliv all inclusive významově evokuje, že v ceně je zahrnuto úplně všechno, i all inclusive servis má svá omezení. Určitě vám žádná základní věc chybět nebude, ale je třeba uvést, že následující služby a aktivity v ceně all inclusive zahrnuty nejsou:

Jídla a nápoje z restaurací, které nejsou explicitně uvedeny výše (zejména prémiové značky tvrdého alkoholu, vybraná vína, espresso a cappucino, míchané nápoje a koktejly). All inclusive nezahrnuje jídla a nápoje objednávány jako donáška do pokoje. Za příplatek je také alkohol konzumován z minibaru na pokoji a ostatní položky z minibaru (kromě nealko nápojů uvedených výše v předešlých odstavcích). Všechny nápoje podávané v době od 01:00 do 10:00 (s výjimkou nápojů podávaných během snídaně v hlavní restauraci). Místní a mezinárodní hovory, fax a internet jsou zpoplatněny. fotoslužba, suvenýrové obchody, šperky a služby prádelny se hradí v plné výši. Jídla a nápoje během výletů a exkurzí nejsou zahrnuty v ceně all inclusive. Potápění a další sportovní aktivity nejmenované výše jsou zpoplatněny. Transfery rovněž nejsou v ceně all inclusive.

Hlavní restaurace Paradise, která servíruje bufetové snídaně, obědy a večeře.
Hlavní restaurace Paradise, která servíruje bufetové snídaně, obědy a večeře.

Jak funguje all inclusive v Paradise Island?

· Při registraci hostů, osobám se zaplaceným balíkem služeb all inclusive bude předán náramek, který jsou povinni hosté nosit během celého pobytu kvůli prokázání nároku na čerpání služeb all inclusive. Náramek hosté předají před check-outem při konečném vypořádání pokojového účtu.

· V případě ztráty náramku bude hostu naúčtován poplatek 20 USD za jeho výměnu.

· Všechny druhy nápojů jsou výlučně na osobní konzumaci. Jsou podávány v množství na jednu objednávku jeden pohár na osobu.

· Interní předpisy resortu nařizují při každé útratě vystavit doklad, který host podepíše.

· Za vynechání servírovaného jídla v hlavní restauraci není poskytována refundace, ani jiný benefit a rovněž část balíku all inclusive není možné přenést na jinou osobu.

· Hosté ubytovaní v jednom pokoji jsou povinni mít zaplacený balík all inclusive, pokud tuto službu chce využívat alespoň jeden z nich.

· Alkoholické nápoje je zakázáno podávat osobám mladším 18 let.

· Služby zahrnuté v balíku all inclusive jsou nabízeny výhradně během pobytu a v případě zkrácení pobytu nelze nevyužité služby refundovat.

· Hotel neodpovídá za nemožnost využití některých služeb, pokud je to znemožněno povětrnostními podmínkami nebo technickými problémy a jinými překážkami, které hotel nemohl ovlivnit.

Plážový bar Athiri.
Plážový bar Athiri.

Všechny články autora

Tomáš Kubuš

Tomáš je vystudovaný archeolog se zaměřením na starověké dějiny a islám, a proto je u nás odborníkem na poznávací zájezdy do Íránu, Střední Asie, Jordánska, Palestiny, Izraele, Maroka, Indie, Ázerbájdžánu, Gruzie, Arménie a Náhorního Karabachu. Velmi rád však provází i zajezdy Nepál, Indie, Thajsko-Malajsie-Singapur, Vietnam-Kambodža, letecký okruh Asií. Nesnáší povrchnost, a tak raději chce vědět věci víc do hloubky,výborně fotografuje, píše cestovatelské články a blogy.
Cestování a provázení je podle Tomáše pro rozvoj osobnosti lepší než kterákoliv universita na světě. K oblíbeným kulinářským specialitám patří kavkazské šašliky, indické pouliční jídlo a thajská kuchyně.


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Více informací

Mám zájem o "Speciální akci" na poznávací zájezdy do celého světa se SLEVOU AŽ 35%.


Zadejte prosím váš e-mail:

Povinné pole