Island pro aktivní rodinu

Objevte 7 dětských divů světa

Svět je velký a plný zázraků, proto je třeba začít cestovat pokud možno co nejdříve, abyste z něj stihli poznat co nejvíce. Na to, abyste si ze všeho na světě uměli správně vybrat, je důležité znát možnosti a rozhodnout se, co chcete zažít, co musíte vidět, koho chcete potkat. A vůbec při tom nemusíte přemýšlet, co s dětmi. Vezměte je s sebou. Je úžasné sledovat, co všechno děti vnímají a jak se jim zážitky vrývají do paměti. Cestovní kancelář SEN pro vás sestavila seznam sedmi divů světa tak trochu jinak. Očima vašich dětí. Tak schválně – který z nich láká i vás?

Autori: Miroslava Šulková - Zelizňáková, Jozef Zelizňák

05.12.2017

Čti více
Island pro aktivní rodinu
Island pro aktivní rodinu

Div č. 1 - NADPŘIROZENÉ BYTOSTI

Indiány zná každý – opeření chlapíci tančící kolem ohně za hlasitého výskotu. Ale viděli jste už létající indiány? V Mexico City budete při pohledu na to, jak se točí s nohami přivázanými o vysoký sloup, tajit dech. V jednom z japonských buddhistických chrámů v Nikkó řve ze stropu obrovský malovaný drak a vy na chvíli uvěříte, že ožije. V Los Angeles se zabavíte stopováním hollywoodských celebrit, hledáním jejich jmen ve hvězdách na chodníku a objímáním postaviček z Disney pohádek. V Norsku je třeba se vyhýbat obrovským, nemotorným trollům a na Islandu je nutné si každý zásah do přírody ověřit u elfů, kteří tam žijí. Pokud jim vadí, umí nadělat pořádnou neplechu. Před Vánocemi doporučujeme pošeptat své přání přímo do ucha Dědovi Mrázovi. Žije v Laponsku a každý rok ho jedeme navštívit do jeho vesnice, v níž připravuje všechny dárky.

Aktivní odpočinek u Andamanského moře
Aktivní odpočinek u Andamanského moře

Div č. 2 - NETRADIČNÍ DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY

Děti měly odjakživa zvláštní vášeň pro neobvyklá vozidla. Vezměte je povozit se na něčem, co si budou pamatovat. Nejrychlejším vlakem na světě protnete Šanghaj rychlostí až 430 km/h a na směšných motorových tříkolkách zvaných tuk-tuky se budete prohánět po Bangkoku. Z koňského hřbetu je prý svět nejkrásnější. Ověřte si to na Islandu – mají zde koníky, kteří jsou chráněni a nesmí se z ostrova ani pohnout, aby se neposkvrnila jejich čistokrevnost. Známí jsou svým specifickým druhem klusu. Koně vyměníte za velblouda v Jordánsku. Pohodlně se usaďte mezi jeho hrby a putujte pouští až do bájného města Petra, které je celé vytesané v růžových skalách. Pokud je vám to málo, osedlejte rovnou slona – jako mahárádža v Indii nebo v kaučukovém pralese v Thajsku.

Cestovatelské zážitky, které vám vykouzlí úsměv na rtech
Cestovatelské zážitky, které vám vykouzlí úsměv na rtech

Div č. 3 - SETKÁNÍ SE ZVÍŘATY

Na safari v Keni je nejdůležitější vidět celou tzv. Velkou pětku – jsou to zvířata, která byla pro lovce tou nejcennější trofejí a dnes se je každý snaží trefit alespoň objektivem fotoaparátu. Aby byla sbírka kompletní, měli byste mít v albu lva, nosorožce, leoparda, slona a buvola. Nejvíce slonů pohromadě uvidíte ve sloním sirotčinci na Srí Lance. Nelekněte se, pokud vám na hlavu vyskočí malá opice makak. Na Kubě zjistíte, jak těžký je malý krokodýl a zaplavete si s delfíny. V Austrálii se přesvědčíte o tom, že medvídek koala není z plyše, že klokan opravdu nosí své mládě ve váčku na břiše a na Novém Zélandu porovnáte ovoce s ptáčkem jménem Kiwi. Opravdu se podobají. Věřili byste, že v Indii se po chodnících i cestách ve městě procházejí krávy? Po pár dnech vás to už přestane překvapovat.

dětské radovánky, Thajsko
dětské radovánky, Thajsko

Div č. 4 - RAJSKÉ PLÁŽE

Houpací síť, slunce, palmy, písek mezi prsty a šum moře jsou pro mnohé ideální představou dovolené. Chcete-li se ocitnout na pláži jako z pohlednice, zamiřte na Zanzibar, kde vzduch voní hřebíčkem a pláže jsou opravdu překrásné a exotické. Nebo na slavné kubánské Varadero s tyrkysovou vodou tančící v rytmu salsy. V Mexiku vás čeká pravý Karibik a na břehu moře sem-tam vykoukne i prastará pyramida. Záplava palem sklánějících se nad pláží je zaručena na Srí Lance a v nejslanějším moři na světě v Jordánsku se nedá utopit. Mrtvé moře funguje jako nafukovačka, jen si lehněte, otevřete svou oblíbenou knížku a klidně si čtěte.

Jeden z nejkrásnějších vodopádů Islandu - Skogafoss
Jeden z nejkrásnějších vodopádů Islandu - Skogafoss

Div č. 5 - POKLADY PŘÍRODY

Příroda je mocná čarodějka a ty nejkrásnější věci na světě byly vytvořeny právě její rukou. Obrovská červená hora Ayers Rock, která jako by spadla z nebe doprostřed australské pustiny, mění barvu podle toho, v které části dne se na ni díváte. Grand Canyon v americké Arizoně je nejhlubší na světě a vypadá jako by do země někdo lžičkou vydlabal cestičky, jejichž záhyby jsou v barvách hnědo-červeno-žluté duhy. V Thajsku z azurové vody trčí ostré skály ve tvaru dračích zubů a vy se kolem nich plavíte na dlouhoocasých loďkách. Terasy rýžových políček na Bali připomínají obří schody ze světa, kde je všechno zelené a doslova přírodním divadlem jsou proudy horké vody tryskající ohromnou silou ze země v podobě gejzírů na Islandu, odkud jejich název pochází, ale i na Novém Zélandu.

národní parky USA
národní parky USA

Div č. 6 - PTAČÍ PERSPEKTIVA

Jak často sníte o tom, že létáte? Křídla vám sice nedáme, ale při výhledu z těchto míst ani nebudete mít pocit, že to potřebujete. Letět helikoptérou kolem mrakodrapů Manhattanu a přes Sochu Svobody je jako "mít New York v hrsti", což se prakticky rovná pocitu "Jsem král světa!". Dopřejte si ho. Na nejkrásnější památku jihovýchodní Asie – kambodžský Angkor Wat obrostlý džunglí se můžete dívat z létajícího balónu. Z největšího kolotoče na světě si z každé strany ohlédnete Singapur – město lva, ve kterém lvi nikdy nežili, tak čisté, že je tu zakázané i žvýkat žvýkačku. Hlava se vám zatočí na 124. patře nejvyšší budovy na světě v Dubaji až budete hledat všechny umělé ostrovy ve tvaru palem. A špička pařížské Eiffelovy věže s městem lásky pod nohama je klasika, která v žádné sbírce nesmí chybět.

Radovánky na thajských plážích
Radovánky na thajských plážích

Div č. 7 - KDYŽ DĚTEM CHUTNÁ

Dětská gastronomie dává zabrat nejednomu rodiči. Často to chce trpělivost a téměř vždy fantazii. SEN má pro vás pár zaručených a jednoduchých tipů, které budou fungovat. Nejlepší hot dog v Evropě mají v Reykjavíku. Každý den se na oběd před stánkem vytvoří nekonečná řada Islanďanů a pochvaloval si ho i Bill Clinton, když ho ochutnal. Povinností je pravý americký hamburger v Kalifornii, kde vznikl McDonald. Nejsladší ananas roste v Thajsku a dostanete ho na každém rohu – před vámi oloupaný, vyřezaný do praktického tvaru a na špejli napíchnutý jako nanuk. Víte, kde jsou nejsladší jahody? Světe div se, ale v Norsku. Tím, že je tu chladněji, jahodám trvá déle, než dozrají a mají tak více času získat svou úžasnou sladkost. No a které dítě by pohrdlo kukuřicí? V Mexiku ji může jíst od rána do večera, a ještě si i vybrat z barevné škály. Zdaleka tu nemají jen žlutou.

Srí Lanka s dětmi
Srí Lanka s dětmi
<
>
Příjemný oddych v islandském styluSetkání s místními obyvateli vás obohatíprádniny v exoticeNávštěva Grand Canyonu je splněný cestovatelský sen
Všechny články autora

Jozef Zelizňák

Již 20 let průvodce CK SEN, pravý světoběžník a vynikající překladatel ze skandinávských jazyků. Četli jste Stiega Larssona nebo Jo Nesba? Vystudoval norštinu a švédštinu, miluje Buenos Aires, ale jeho srdeční záležitostí se stala oblast východní Asie, kterou od roku 2001 navštívil nesčetněkrát. Vedl prvoexpedice do Bangladéše, Guyan a Surinamu i Severní Koreje, první naši cestu na Antarktidu. Jozef je top manažer v kanceláři a kromě bezproblémového řízení zájezdů má na starosti marketing i ostatní průvodce.


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Více informací

Mám zájem o "Speciální akci" na poznávací zájezdy do celého světa se SLEVOU AŽ 35%.


Zadejte prosím váš e-mail:

Povinné pole