Popovídejte si na dovolené s místními

Popovídáte si na dovolené s místními?

Máte strach z cizího jazyka na dovolené? S naší cestovní kanceláří se bát určitě nemusíte. Po celou dobu pobytu jsou Vám k dispozici delegáti a průvodci, kteří cizí jazyky plynule ovládají. Pokud ale chcete nasát tu pravou atmosféru místa, není od věci dát se do řeči s místními, a na to potřebujete alespoň základy cizího jazyka.

Autor: Pavel Fellner

05.05.2018

Čti více
Popovídejte si na dovolené s místními
Popovídejte si na dovolené s místními

Angličtina Vám ve většině zemí postačí jako univerzální jazyk. V některých zemích, zvláště těch, které jsou hrdé na svůj jazyk, Vám ale více poslouží místní jazyk. Ať už je to němčina, francouzština, španělština, italština, či jiný jazyk. Před plánovanou dovolenou je dobré obnovit si své jazykové znalosti. Ideálně zapsat se do jazykového kurzu a do kurzu konverzace. Jazykové školy fungují většinou i v letních měsících, kdy v jejich nabídce naleznete i kurzy intenzivní a kurzy konverzace. Tyto lekce Vám umožní opět rychle naskočit do jazyka a užít si dovolenou na maximum. Jazykové kurzy si můžete vybrat například na serveru Jazykovky.cz, kde kromě kurzů a profilů jednotlivých jazykovek naleznete také recenze jazykových škol přímo od jejich studentů.

Pokud jste již vyčerpali většinu svého rozpočtu na snovou dovolenou, můžete zapátrat po kurzu ve slevě. Například na serveru Slevykurzů.cz prodávají jazykové školy poslední volná místa ve svých kurzech, a na taková místa dávají větší slevu. A pokud jste se k nabídce kurzů dostali až po začátku výuky, ničemu to nevadí. Do kurzů se dá přiskočit za běhu.

Jestli Vám časy skupinových kurzů nevyhovují nebo máte zvláštní požadavky, můžete studovat individuálně. Takové lekce jsou sice dražší, ale o to intenzivnější. Při výuce jeden na jednoho musíte více mluvit a připravíte se tak na různá konverzační témata, která Vás na dovolené mohou potkat. Pokud se Vám podaří na individuální kurz ulovit rodilého mluvčího z oblasti, do které se chystáte na dovolenou, může Vám i doporučit zajímavá místa, která nejsou turisticky tolik vytížená.

Nemáte-li žádný základ cizího jazyka, měsíc před dovolenou se jej bohužel nenaučíte. Můžete namítnout, že možnosti každého studenta jsou individuální, ale obecně je na zvládnutí základů a lehké konverzace potřeba alespoň půl roku intenzivní výuky nebo jeden rok normálního kurzu. Samozřejmě záleží i na metodě výuky a Vašem zájmu - budete-li šprtat slovíčka každý den, Vaše šance na pochopení cizího prostředí se velmi zvyšují. Věnujte tedy studiu cizího jazyka dostatek času a výsledky na sebe nenechají dlouho čekat. S dobrými výsledky si můžete troufnout i na kurz, který Vás připraví na mezinárodní jazykové zkoušky. Na takových kurzech učí zpravidla špičkoví lektoři.

Často ale stačí k úspěchu jen velmi málo - zopakovat základy, promrskat slovíčka a trochu pokonverzovat s lektorem. To už je solidní základ pro nové zážitky i navazování přátelství s místními sousedy. Zopakujte si jazyk, dejte se do řeči a budete odjíždět o poznání bohatší než z obyčejné dovolené.


Všechny články autora

Pavel Fellner

Průkopník našich cest do Indonésie a Polynésie. Několikrát absolvoval cestu kolem světa, průvodcuje jižní Ameriku, Barmu, Thajsko, Indii, Čínu, Tibet, Nepál, Bhután, Etiopii, Keňu, Tanzanii, Namibii, JAR...., miluje Stolové hory ve Venezuele, koupe se s tučňákama na Antarktidě a vyběhne na každou sopku, kterou spatří. Bohém s odbornými znalostmi z řízení a marketingu si na zájezdech vychutnává každý moment. Okouzlí Vás nejen dojemnou hrou na klavír, vědomostmi, ale i talentem zorganizovat věci tak, abyste si vaši dovolenou dokonale užili. Velmi dobře vaří a v restauraci vám rád pomůže najít přesně to víno, na které máte chuť. Z dovolené, kde vás provází, se vám nebude chtít odejít.


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Více informací

Mám zájem o "Speciální akci" na poznávací zájezdy do celého světa se SLEVOU AŽ 35%.


Zadejte prosím váš e-mail:

Povinné pole