CO V OKOLÍ TEOTIHUACÁNU OCHUTNAT
Tortas de tamales
Tortas se tamales jsou skvělé tradiční sendviče, které často poslouží řadě Mexičanů jako vydatná snídaně. I když se tolik těsta může stát zpočátku trochu těžkým pokrmem, obzvlášť takto po ránu, rozhodně tomu tak není a naopak jsou Tortas de tamales skvělým startem do nového dne, ač ingredience a příprava je vlastně triviální, jedná se prakticky jen o housku bolillo naplněnou tamalem.
Tlacoyos
Dalším běžným mexickým street food jídlem je tlacoyo, který může u turistů, kteří jsou v Mexiku poprvé, vzbudit zpočátku trochu údiv kvůli svému barevnému vzezření. Je to totiž tortilla z tmavě modrého kukuřičného těsta, jejíž nejčastější náplní je chicharrón (vepřové škvarky), requesón (měkký sýr) nebo fazolová pasta. Ingredience se před vařením naplní do středu těsta. Poté se podávají se salsou, sýrem a nopales položenými navrchu.
Pambazos
Pambazo je skvělý mexický sandwich dělaný ze speciálního chleba a plněný brambory, chorizem, salátem a smetanou. Oním tajemstvím, co dělá tu pravou a nezaměnitelnou chuť, je právě chléb. Ten je totiž předem namočen a lehce osmažen v chilli omáčce guajillo, ta totiž dodá každému soustu ten správný říz.
Zelené chorizo
Po celém státě México (ač domovem tohoto choriza je hlavní město Toluca) najdete na první pohled nezvyklou potravinu – zelený salám resp. chorizo. Barva však není důsledkem prošlé expirace, ale naopak originální náplně. Je plněné vepřovým masem, které bylo předem připraveno s papričkami serrano, koriandrem, oreganem, zelenými rajčaty, špenátem, dýňovými semínky a bobkovým listem.