žena na cestách

Žena na daleké cestě za exotikou?

Je spousta single žen, které touží po poznávání nových dalekých zemí. Není třeba se bát, je spousta míst, kde se budou cítit bezpečně. Osamělé cestování je ovšem jen pro otrlé, raději se vydejte s cestovní kanceláří.

Autori: Michaela Bučková, Šárka Papežová, Pavel Fellner

30.01.2017

Čti více
žena na cestách
žena na cestách

Žena - cestovatelka může v podstatě kamkoli

Austrálie, Nový Zéland, Vietnam, USA, Kuba, Namibie, Barma, Srí Lanka ale klidně i Nepál pod Himalájí – to je jen základní výčet míst, kam se single cestovatelka může vydat bez obav. Austrálie či Spojené státy patří mezi vyspělé země s dokonalou zdravotní péčí, místní lidé v Barmě, na Srí Lance zase nadchnou cestovatelky svou pohostinností. Thajsko či Vietnam jsou dobrou volbou pro cestovatele – začátečníky.

žena v exotice
žena v exotice

Na začátku je ovšem důležité se rozhodnout:

Stojí vám za to si takovou cestu složitě plánovat, anebo je lepší vyrazit s cestovní kanceláří? Zorganizovat dalekou cestu totiž není jednoduché – je třeba si vytipovat levné letenky, strávit týdny pročítáním blogů a cestovatelských webů a hledat rady dalších cestujících, podle kterých se naplánuje itinerář výletu. Pak je nutné hledat vhodnou dopravu, slušné hotely či penziony, kde se ubytovat. Někde se dokonce musejí cestovatelé předem objednávat do národních parků, jinde osamělá žena vzbuzuje údiv. Není toho na osamělou cestovatelku až příliš? Cestovat na vlastní pěst se může ženám zdát dobrodružné, vyžaduje to ovšem velké cestovatelské zkušenosti. Vzít batoh na záda a vyrazit do neznámých zemí není pro každého. Zorientovat se na místě stojí spoustu energie a času, ubírá to na komfortu dovolené. Cestovatelky se mohou potýkat i s řadou gendrových problémů. Například v arabských zemích je lidem divné, když se žena pohybuje po ulici sama, bez doprovodu muže. V latinsko-amerických zemích mohou být ženy obtěžovány na ulici, muži po nich s chutí pokřikují, ale většinou se ale jedná pouze o slovní komentáře. Také v afrických zemích Evropanky, obzvláště blondýnky, vzbuzují velké pozdvižení, muži jejich přítomnost s oblibou komentují. „Ženy by se měly vyhýbat nočním přesunům dopravními prostředky, městům či čtvrtím se špatnou pověstí, neměli by dorazit do nové destinace v noci,“ říká zkušená cestovatelka Šárka Papežová. Důležité je také promyslet šatník. Rozhodně by si měly oblečením zakrývat si většinu těla, neodhalovat se… velké výstřihy, krátké sukně, v některých zemích i holé ruce mohou ženu dostat do velkých potíží.

poznávací dovolená v exotice
poznávací dovolená v exotice

Ve skupinách s cestovní kanceláří

Pavel Fellner potkává na svých cestách hodně „single cestovatelek“, přesto je raději vidí ve skupinách s cestovní kanceláří. „Je to výhoda. K dispozici mají průvodce, galantní spolucestovatelé jim pomáhají se zavazadly, otevírají dveře a dámy se podělí o zážitky z předešlých dovolených, dají tip na další zajímavou cestu. A často vznikají nová přátelství,“ dodává Pavel Fellner. "Moje kolegyně Šárka Papežová cestuje také hodně sama a je v tom mistryně, smekám klobouk", dodává.


Všechny články autora

Šárka Papežová

Vášnivá cestovatelka, po studiích odešla z ČR, studovala v Londýně. Dva roky žila v Austrálii, kde stihla procestovat celý kontinent a získat diplom v oboru Management cestovního ruchu. Několikrát navštívila Nový Zéland a ostrovy Jižního Pacifiku. Poté se na pár měsíců zastavila v Indonésii, Malaysii, Thajsku a přes Laos, Kambodžu a Vietnam našla cestu zpět do ČR. Dnes ji potkáte v kanceláři SEN nebo na cestách po zemích Střední a Jižní Ameriky či v Číně, Tibetu, Barmě, Jižní Africe, Namibii, ale i v Nepálu a Indii, kam se ráda vrací. Miluje chilli, tudíž asijskou kuchyni a vždy se těší na thajské kokosové curry či hanojské bun cha.


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Více informací

Mám zájem o "Speciální akci" na poznávací zájezdy do celého světa se SLEVOU AŽ 35%.


Zadejte prosím váš e-mail:

Povinné pole