Thajsko

Pět tipů na exotiku, kde se ohřát před létem

Období sucha v exotických destinacích končí za pár týdnů, proto je dobré rychle zabalit kufry a po dlouhé zimě se vydat za teplem. Tady je pět tipů, kam se vypravit.

Autori: Pavel Fellner, CK SEN

01.03.2018

Čti více
Thajsko
Thajsko

TOP 1: Thajsko

Hodně sluníčka, krásné moře a příjemné lidi najdete v usmívajícím se Thajsku. Nudit se zde nebudete. Začít můžete už v samotném Bangkoku a jeho okolí, kde je možné strávit krásné tři dny. Například prohlídkou královského paláce, pak navštívit 70 kilometrů vzdálený chrám Ayuathaya anasát zde trochu buddhismu, historie a pravého asijského života. Poté vyrazit k moři. Doporučujeme například tropický ráj - provincii Krabi. Téměř celé Krabi tvoří národní parky a krásné pláže, jako například ta, ze které se vyráží na souostroví šesti ostrůvků, hlavní je Ko Phi Phi.

Vietnam
Vietnam

TOP 2: Vietnam a Kambodža

Dalšími dokonalými asijskými destinacemi, které se dají projet během jedné dovolené a pojí je moře s památkami a výborným jídlem, jsou Vietnam a Kambodža. Ve Vietnamu, zemi pohádek, příběhů a legend, nesmíte vynechat Hanoj a její monumentální Ho Či Minovo mauzoleum a jezero Tay Ho. Stará Hanoj je labyrint plný barev a vůní. Vietnamci zde sedí na miniaturních stoličkách a hůlkami ujídají rýžové nudle. Další zastávkou může být Halong, kde se na malé ploše střídají větší a menší ostrůvky, až místy připomínají kamennou hradbu. V Kambodži je zastávkou číslo jedna Angkor Wat, postavený počátkem 12.století pro krále SúrjavarmanaII. jako královský chrám ahlavní město. Sloužil nejprve hinduistům, poté buddhistům. „Byl jsem zde několikrát a vždy se rád vracím. Doporučujeme navštívit také méně známý, ale nádherný komplex Angkor Thom.

Srí Lanka
Srí Lanka

TOP 3: Srí Lanka

K létu vás přiblíží také malý ostrov Srí Lanka v jihovýchodní Asii. Je velmi kulturní, zvelké části ho tvoří čajové plantáže. Navštívit zde můžete také tajemnou džungli a velké množství zajímavých buddhistických památek, které berou dech. Je to živá botanická zahrada, kterou omývá teplé moře s tyrkysovou vodou, v hotelech je možné si dopřát ajurvédské procedury. A pokud by někdo stále neměl dost, lze pokračovat na Maledivy, což je malý ráj na zemi.

Kuba
Kuba

TOP 4: Kuba

„Auténtica Cuba!“ hlásají billboardy zvoucí na Kubu. A mají pravdu. Vydejte se poznat ostrov svobody, tance a nádherných pláží – autentickou Kubu. Historická Havana sulicemi plnými starých barevných amerických aut se postupně rekonstruuje, v krásné přírodě v údolí Viňales chutnají čerstvá cigára a sklenička rumového koktejlu nejlépe. Nevynechejte ani historický Trinidad pod ochranou UNESCO, abyste mohli pobyt zakončit v jednom z největších kubánských letovisek - na Varaderu, kde moře omývá teplý bílý písek, a můžete se vydat plavat s delfíny. Sem je možné vzít i malé děti. A bude je to bavit.

Mexiko
Mexiko

TOP 5: Mexiko

Nezapomenutelnou jarní dovolenou lze strávit i v Mexiku, neuvěřitelně pestré zemi s velkou kulturní tradicí, kterou proslavily sopky, koření chilli v každém jídle, tequilla, Mayské pyramidy (například pyramida Tulum stojící přímo na břehu moře asi dvě hodiny jízdy zCancúnu) aodpočinek na plážích na poloostrově Yucatán. Ty jsou vyhlášené jemným pískem, tyrkysovou vodou a teplem.


Všechny články autora

Pavel Fellner

Průkopník našich cest do Indonésie a Polynésie. Několikrát absolvoval cestu kolem světa, průvodcuje jižní Ameriku, Barmu, Thajsko, Indii, Čínu, Tibet, Nepál, Bhután, Etiopii, Keňu, Tanzanii, Namibii, JAR...., miluje Stolové hory ve Venezuele, koupe se s tučňákama na Antarktidě a vyběhne na každou sopku, kterou spatří. Bohém s odbornými znalostmi z řízení a marketingu si na zájezdech vychutnává každý moment. Okouzlí Vás nejen dojemnou hrou na klavír, vědomostmi, ale i talentem zorganizovat věci tak, abyste si vaši dovolenou dokonale užili. Velmi dobře vaří a v restauraci vám rád pomůže najít přesně to víno, na které máte chuť. Z dovolené, kde vás provází, se vám nebude chtít odejít.


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Více informací

Mám zájem o "Speciální akci" na poznávací zájezdy do celého světa se SLEVOU AŽ 35%.


Zadejte prosím váš e-mail:

Povinné pole